Uit 't Copy van Clason

7 december 2020 Er was eens

Freak

Immuniteit is geen feit. Of kent geen tijd. Een pay-off voor deze ziekte is niet eenvoudig gemaakt.

Toch voel ik me nu ik hersteld ben minder angstig buiten de muren van dit huis. Een valse veiligheid is het, niets is honderd procent zeker.  Maar de control freak die in ditzelfde lichaam huist, voelt zich on top of the world.

Samen wandelen we met mond en neus bedekt door het gebouw waar we iets moeten afleveren. Iemand niest, de freak kijkt achter zich. Oh ja. Immuun. Iemand hoest, de freak haalt haar schouders op, geen gevaar!

Mocht iemand me op dit moment tekenen, schets dan ook een grote luchtbel om me heen. Want zo voelt het. Een superpower is er niets bij.

Wel wil ik de bubbel oprekken voor steeds meer mensen. Totdat er nog maar een iets achterblijft. Zijn tentakels tegen de buitenkant gedrukt. Op zoek naar een lichaam om zich in te nestelen.

Helaas, zeggen we dan. Hij draait zich om en verdwijnt in het grote niets.

Misschien stuur ik de freak achter hem aan.

Voor de zekerheid.

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.