Uit 't Copy van Clason

2 augustus 2012 Er was eens

Niet zo gek

Vraag aan mij waar ik woon en ik zal je eerst eens goed bekijken.

Wat zal jouw antwoord zijn als ik je vertel waar ik mijn huis heb staan?  Waar ik in vijftien jaar tijd een mevrouw werd, trouwde en ja hoor, twee kinderen kreeg?

Ik probeer me jouw leven voor te stellen en jouw afkeer in te schatten. In mijn hoofd rangschik ik alle antwoorden die ik kreeg.

Sommige antwoorden waren aardig – of zo bedoeld. Maar de meeste zijn toch ronduit minder motiverend. Zo duidelijk dat de bijna 195.000 mensen die met mij in deze stad wonen,  vaak liegen over de plek waar hun huis staat.

We wonen ‘dicht bij Amsterdam’ of ‘Centraal in Nederland’. We wonen zelfs tegen de grens van een stad of op het randje van, maar niet vaak er middenin. In Almere. Kuch.

Nee, we hadden ook nooit gedacht dat we hier zouden blijven. En ja, we begrijpen je walging, uiteraard. Ja, hè, hè. Stel je voor zeg en nou nou…

We begrijpen het best. En willen ook wel met je meepraten. Voor even dan.

Want we zijn wel gek hier met z’n 195.000’en. Maar niet zó gek.

 

4 to “Niet zo gek”

 1. frederike says...

  wat een leuke! Ik heb echt dui-ui-uizend leuke plannen om dat zelfbeeld van de stad eens op te trekken. Es kijken of ik ergens een subsidietje los kan peuteren voor ik noem maar wat een filmkanaaltje met daarop inzendingen van de mooiste plekjes in Almere. zoals bijvoorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=bfSH09TOeG0 maar dan nog leuker? Ik weet dat jij het veel te druk hebt met je werk en logje, maar als je zin hebt… welkom!
  liefs en groeten daar!

 2. Masja de Vries says...

  Realiseerde me laatst dat ik hier het langste woon van al mijn woonplaatsen! En met veel plezier. Vooral met lieve vriendinnen in de buurt. X

 3. Jacob Jan says...

  zal ik nooooit meer doen. vooroordeel hebben over Almere.

  (dan mag ik Houten ook niet meer vreselijk vinden, en Arnhem zuid en …)

  P,S, Wel een heeeele mooie bieb hebben jullie, Daar ben ik jaloers op.

 4. @jajahetismewat says...

  Ik heb een Amerikaan die in Nederland woont wel eens heel verbaast horen reageren op de veel voorkomende vooroordelen over Almere. Hij vond het typisch Nederlandse doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg truttigheid en voegde toe dat de US bij een dergelijk project (nieuw land creeren) apetrots zou zijn en men voor veel geld zou willen wonen.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.