Uit 't Copy van Clason

9 november 2012 Er was eens

Wat vind jij?

Witte leggings. Die mag je niet dragen. Evenals jurkjes van King Louie en uggs. Je haar moet niet te lang en zeker niet te kort zijn. Natuurlijk ga je niet naar een vakantiehuisje en je kijkt niet naar programma’s waar heel Nederland naar kijkt.

Je bent niet te blij. Of te verdrietig. Je gooit niet je complete diaserie in de tijdlijn. Je zegt niet dat je het druk hebt. Maar te rustig is helemaal niet gewenst. Je hebt het onder geen beding alleen maar over je kinderen. Je ouders. Je hond. Of je kat.

Heb je het in je oren geknoopt? Ik las het op Twitter en Facebook, dat wat we met z’n allen vinden. Welke woorden je nog wel en welke je niet meer mag gebruiken. Of je nou net de verkeerde of juist de perfecte schoenen kocht. Je leest hoe stom het is dat je dat programma fijn vindt. Of dat je juist heel hip bent met een bepaalde voorkeur.

Ik word er onderhand tureluurs van.

De lijst met wat wel en niet te doen wordt erg lang. Wat ik vind, wat ik wil, wat ik draag en hoe ik eruit zie. Ik weet het soms niet meer of het wel past.

En ineens, een blijk van herkenning. Want dit had ik ooit eerder. Maar hallo, toen was ik 16. Nog een keer die tijd? No way.

Dus vanaf vandaag boek ik een vakantiehuisje en ga ik eerst zelf kijken naar een programma voordat ik de tl raadpleeg. Ook trek ik al die foute jurken aan, allemaal tegelijk.

En ik stel voor dat jullie dat ook allemaal doen. Jezelf zijn.

Maar wel graag zonder witte legging dan. Want dat kan dus echt niet.

4 to “Wat vind jij?”

 1. jacob jan voerman says...

  herkenbaar

  ben al een tijd bezig mijn voelsprieten uit te kunnen schakelen.

 2. Peter says...

  Je hebt het inderdaad allemaal aardig meegekregen. Jurkjes zijn zeer zelden mooi en toch voelen vrouwen zich er lekker in. Ik weet dus nog niet wat verstandig is… verbieden of toestaan. (een zelfverzekerde vrouw is namelijk leuker, maar eigenlijk niet in een jurkje. Wel in rokje en de meeste broeken)

  Op het dragen van witte leggings zou per direct levenslang moeten staan. Zó lelijk!

  Kort haar is idd niet sexy, gewoon langer/lang houden dus.

  en voor de rest, mag je best jezelf zijn. 😉

 3. Rosalinde says...

  Erg leuk geschreven! Al begrijp ik soms niet waarom er zo’n haat is tegen witte leggings. Soms heb je van die jurkjes waar gewoon echt alleen maar wit onder past. Zonder is de jurk te kort en met een andere kleur staat het niet meer. Tenminste, dat had ik vroeger altijd toen ik op een reformatorische school zat.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.