Uit 't Copy van Clason

6 maart 2015 Er was eens

Estafette

Drift. Ik ben er heel goed in. Vol met scènes die waarschijnlijk lachwekkend zijn mochten ze op YouTube belanden. Deuren kunnen immers heel hard dicht. Borden breken. Water spat. Ja… een driftkop maakt een hoop zooi.

Wat me naarmate ik ouder word steeds beter afremt, is dat ik weet dat ik die tornado zelf moet opruimen. Niemand zet me even op de trap om af te koelen. Niemand dweilt in de tijd dat ik mijn normale kleur weer krijg de keuken omdat ik net iets harder dan nodig de koffiekop op tafel hebt gezet. Ook zet niemand de printer opnieuw in elkaar. Dus tja, dat helpt wel.

Als ik deze prachtige karaktertrek opbiecht, kijken mensen me verbaasd aan. Jij? Maar geloof me. Wij, de onwaarschijnlijke driftkoppen, kunnen ons heel lang koest houden. Dat zal dan ook wel gelijk de reden zijn van die razende storm die er nu en dan schijnbaar onverwacht is. Bovendien zijn het meestal slechts de insiders die deze buien kennen.

Tip, voor als je ook zo’n granaat in huis hebt lopen. Word ook eens boos. Dan haalt de driftkop adem. Alsof ze het stokje van de estafette aan je doorgaf. Raas en tier. Gooi een deur dicht. Ze zal je niet filmen en op Facebook zetten of belachelijk maken op Twitter. Ze kijkt als deskundige die weet dat het weer goed zal komen. En met een beetje mazzel kust ze je nadien zelfs. Omdat ze je moeder is. Of dochter. Of je geliefde.

En zo komt geluk in vele vormen.

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.