Uit 't Copy van Clason

2 juli 2013 Er was eens

Retour

Vier mannen. Achter de verkoopster. Ze kijken zwoel, zijn lichtjes bezweet en ze dragen halfopen shirts. Een heeft hem. Niet lichtjes, per ongeluk of uit protest. Nee deze is misschien zelfs met lak bespoten voor de shoot.

Ik staar zo dat het meisje zich nu ook omdraait.

“Wat een bekijks heb jij zo achter je”, zeg ik. Ze krijgt rode blosjes op haar wangen en keert zich opnieuw naar de poster. “Het zijn griezels”, zegt ze, “maar deze….” Ze laat haar wijsvinger over de verborgen kaaklijn van één van hen glijden. “Deze met baard is heel leuk.”

Ze  draait zich dan resoluut om.  “Inpakken?”

Ik knik en kijk nog even naar het mannelijke fotomodel met baard tot op zijn borst. Of eigenlijk naar de jongen achter de baard. Ook bekijk ik het meisje dat daar blijkbaar doorheen kan kijken.

De dagen erna zie ik overal ongeschoren kinnen. Als ik dit met de kapper deel, lacht hij me uit. “De baard? Meid, die is op z’n retour. Onder welke steen zat jij dit jaar?”

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.