Uit 't Copy van Clason

17 maart 2014 Er was eens

Goed

Het is een dorp. Met water. En bruggetjes.

Buiten voor de deuren van de huizen staan bakfietsen met kinderzitjes. Of grote bloempotten, keurig bijgehouden. De magnolia’s beginnen voorzichtig te bloeien, veel te vroeg voor de tijd van het jaar…en oja, gordijnen zijn nog niet gesloten, want het is vroeg. Op het water liggen de boten te wachten op mooie vrije middagen. Op weekenden vol zon, lachende kinderen, mensen die samen willen zijn.

Nu is het stil. Het weekend begint hier bijna geruisloos, een enkele automobilist of fietser rijdt naar huis.

En terwijl ik hier loop, absorbeer ik de beelden die ik zie, de woorden die ik hoor. Ik probeer ze vast te leggen in foto’s. In mijn hoofd. Een ziekenwagen, met alle toeters en bellen, passeert. Mensen kijken op of om.

Dan keert de rust terug en alles, alles is goed.

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.