Uit 't Copy van Clason

19 januari 2015 Er was eens

Cryptisch

Soms denk ik dat ik een container kan vullen met bewaarde rotzooi. Ik bewaarde namelijk veel. Dozen staan links van mijn werktafel. Opeengestapeld. Op de zijkant staat wat ik erin kan vinden.

Inspiratie, Garantiebewijzen, Ansichtkaarten en Dagboeken. Dat zijn de kreten die ik begrijp. Ook zijn er cryptische omschrijvingen zoals: Nostalgie of Sentiment. Die twee dozen open ik voorlopig maar niet.

Toch denk ik steeds vaker dat ik het wat leger zou moeten maken hier. Als ik een enorme arm had, zou ik met een beweging alles uit het raam kunnen gooien. Weg ermee. Ballast en onzin. Lijkt me wel wat.

Voorzichtig open ik er een met de omschrijving Brieven. Dat is zeker oude troep. Bovenop ligt een verfrommeld briefje: “Ik maak het uit. Zullen we vrienden blijven?”

Au. Mijn eerste keer liefdesverdriet. De verkering werd uitgemaakt via de toentertijd tastbare whatsapp op lijntjespapier. Ik haal ’t briefje eruit. Stop ’t vervolgens in de doos Sentiment en typ dit stukje tekst.

Voorlopig is schrijven een veel beter idee.

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.