Uit 't Copy van Clason

5 januari 2015 Er was eens

Stilte, opname

Mijn linkervoet slaapt. Mijn rechterarm trilt. Maar ik moet nog even volhouden. De reclame is bijna voorbij. Bijna. Heel voorzichtig strek ik mijn been. Mijn vinger duwt twee knoppen tegelijkertijd in.

Nog heel even.

De dj praat, en praat, en praat…. De hond komt nieuwsgierig kijken wat ik doe. Ik duw hem weg. Geen afleiding. Ik luister gespannen. Dan eindelijk het verlossende woord. Ik laat de knoppen los. Het bandje loopt. Ik gok erop dat het nog net past.

En toch..de spanning is niet voorbij. Zal hij tot het eind stil zijn of praat hij er doorheen… Mijn vinger houd ik boven de knop met het vierkantje. Het nummer is bijna gespeeld. De stille dj laat mijn hart juichen… Zou het dan eindelijk gelukt zijn?

“En jaaaaaaaaaaaaa, The Police, met Wwwwwrrrrraaappped around your finger!!” `

Ik stop het cassettebandje. Opname mislukt. Morgen poging 32.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.