Uit 't Copy van Clason

27 januari 2014 Er was eens

1990 – 2014

Even is iedereen met een ander in gesprek en kan ik ongemerkt observeren. Veertigers zijn we. Ineens, lijkt wel. Want was het niet gisteren nog dat we de fietsen tegen elkaar zetten, meters bier bestelden, geld leenden en bij elkaar inschreven om te kunnen eten?

Verbazingwekkend is het dat alle gezichten, ook die ik al een hele tijd geleden zag, niet veranderd zijn. We vatten zelfs jaren in een paar zinnen samen. Hoe heftig die ook waren. We klinken het glas op geschiedenis. Op toekomst. En beamen dat de vertrouwdheid er nog immer is.

En zo kabbelen we naar de uren na middernacht. Vele armen slaan we om elkaar. Vele zoenen delen we uit. We herlezen zelfs meegebrachte oude brieven en faxen. De selfies worden schever, de humor incrowd. Een pilletje om tegen elkaar te zeggen dat we van elkaar houden is onnodig. We strooien met de vriendschapsverklaringen als confetti, blij dat we de draad weer kunnen oppakken. Opgetogen dat de fundering die 24 jaar geleden werd gelegd stevig blijkt te zijn.

We proberen het te rekken, maken het later dan we nog gewend zijn. En ook als de alcohol is verdampt, blijven we elkaar in whatsapp bestoken met foto’s en jubelzinnen. Tijdens deze afterparty stuurt een van ons een zin die blijft hangen: de mooiste ontdekking in vriendschap is dat je wel apart kunt groeien, maar nooit uit elkaar.

Deze week leun ik op die gedachte. En weet je wat, misschien zelfs langer.

 

 

 

 

 

 

 

1 to “1990 – 2014”

  1. Wout Plevier says...

    De ziel van de mens verandert hoogstens in tijden van storm om vaak weer terug te keren naar zijn kern. Uiteindelijk is iedereens reis toch bedoeld om volledige connectie met zich zelf te maken. Ik ben nog meer bezield geraakt door ieders contact afgelopen weekend en er was nog zo veel te vertellen en te voelen. Share and treasure each moment which fulfills you with joy, pleasure, tears and sometimes heartache because in contact with others you’ll find your true destiny: YOU!

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.