Uit 't Copy van Clason

3 september 2014 Er was eens

26 letters

Als je in woorden leeft.

Dan lees je het pak hagelslag bij het ontbijt. Dan maak je zinnen van losse woorden op bushokjes. Dan zie je ineens peace geschreven op een verkeersbord. Of het gekraste ‘Ik nog meer van jou’ op de deur van de wc. Dan vallen letters op in een tatoeage of in een grafische vorm onder een brug. Dan verzamel je kaarten met kreten. Brochures met zinnen. Dan maak je foto’s van wat je wilt onthouden. Dan schrijf je tien keer op een blaadje het mooie woord radeloos, sierlijk of met hanenpoten. Dan onderstreep je alinea’s, krabbelt in de kantlijn, of neem je de Metro mee in de trein. Niet om alles te lezen, maar omdat je die rauwe kop wilt ontleden. Dan liggen je kasten vol met uitgescheurde artikelen, met snippers die samen misschien wel weer een nieuw woord maken. Een fantastische zin. Een die ertoe doet.

Als je in woorden leeft.

Dan worden anderen soms wat moe van je. Want 26 letters. Die raken nooit uitgeput.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.